Mainos

WWF: Jarrumaat hidastavat Itämeren suojelua

Itämeren suojelutoimet ovat reilusti jäljessä aikataulustaan, kertoo ympäristöjärjestö WWF:n teettämä seurantaraportti. Raportin mukaan Itämeren suojelussa kaivataankin puheiden sijaan konkreettisia tekoja.

Itämeren suojelukomission kolme vuotta sitten allekirjoitetussa toimintaohjelmassa on kaikkiaan yli sata sitoumusta, joista noin puolet tulee toteuttaa tämän vuoden loppuun mennessä.

WWF Suomen meriohjelman päällikön Sampsa Vilhusen mukaan näistä vain murto-osa on toteutunut. Vilhusen syyttävä sormi osoittaa tiettyjen valtioiden päättäjiä.

- Kyllä tilanteen vakavuus on ymmärretty. Tiedetään hyvin tarkkaan ongelmat, tiedetään mitä pitää tehdä, minkälaisia suojelutoimia ja minkälaisia korjausliikkeitä. Poliittinen sitoumus on ainoa mikä tässä mättää.

Vilhusen mukaan toiset Itämeren rantavaltioista ovat sitoutuneempia kuin toiset, mutta junnaajat hidastavat suojelupyrkimyksiä koko alueen osalta.

- Tässä mennään valitettavasti usein pienimmän nimittäjän mukaan. Eli kun yksi maa asettaa jarrun päälle niin toimeenpano suojelutoimissa hidastuu kaikissa maissa.

Puhtaat paperit Vilhuselta saavat vain Suomi ja Ruotsi.

- Sanotaan näin, että Suomi ja Ruotsi ovat sellaisia, jotka harvoin painavat jarrua. Ne ovat selkeästi sitoutuneempia Itämeren suojeluun ja yhdessä tehtyjen suunnitelmien toteuttamiseen. Kaikilla muilla on tarvetta hidastaa prosessia.

Itämeren rantavaltioiden ministeritason seurantakokous pidetään huomenna Moskovassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.