Mainos

WWF: Itämerennorpan pyyntiä ei saa aloittaa

Maailmanluonnonsäätiö WWF tyrmää täysin maa- ja metsätalousministeriön suunnitelmat itämerennorpan metsästyksen aloittamisesta ja harmaahylkeen pyyntikiintiöiden tuntuvasta nostamisesta.

WWF:n mukaan toimenpiteet vaarantaisivat norppa- ja harmaahyljekantojen suotuisan kehityksen Itämerellä. Ne myös poikkeaisivat täysin muiden Itämeren maiden omaksumasta hyljepolitiikasta ja vaarantaisivat Suomen maineen Euroopassa.

WWF pitää myös harmaahylkeille ehdotettua 1 050 yksilön pyyntikiintiötä käsittämättömän suurena. Ahvenanmaa on jo osaltaan myöntänyt 450 harmaahylkeen pyyntilupaa. Suomen alueen pyyntilupien määrä nousisi siis ministeriön ehdotuksen mukaan 1 500 yksilöön.

Maailmanluonnonsäätiön ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen laskennoissa harmaahylkeiden määrä Suomen alueella on ollut viime vuosina 3000-4000 yksilön tasolla. Ehdotetun suuruinen kiintiö rikkoisi räikeästi kestävän metsästyksen periaatteita ja vaarantaisi selvästi suotuisan suojelun tason Suomessa. WWF vaatii harmaahylkeiden pyyntimäärien vähentämistä koko Suomen valtion alueella selvästi viime metsästyskauden tasoa alemmaksi.

Ruotsin alueella on laskennoissa tavattu viime vuosina noin 10 000 hallia. Ruotsi on kuitenkin myöntänyt vain 250 harmaahylkeen metsästyslupaa. Viro ja Venäjä eivät ole myöntäneet lupia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.