Mainos

WTO sopuun televiestinnän vapauttamisesta

Kuusikymmentäkahdeksan maata sopi Genevessä maailman televiestintämarkkinoiden vapauttamisesta. Sopimus antaa huimasti vauhtia alan teollisuudelle ja viestinnän kehitykselle. Läpimurto maailman kauppajärjestön WTO:n piirissä käydyissä pitkällisissä neuvotteluissa syntyi, kun Yhdysvallat perjantai-iltana hyväksyi sopimuksen satelliittitelevisiolähetyksiä koskevista viime hetken kiistoista huolimatta.

Viime vuonna Yhdysvallat esti sopimuksen syntymisen, mutta nyt sen kauppaedustaja Charlene Barshefsky totesi amerikkalaisyritysten olevan vahvimpia kilpailijoita ja todennäköisimpiä voittajia avoimilla markkinoilla.

Sopimusta pidetään suurena voittona myös kaksivuotiaalle, uskottavuutta hakevalle WTO:lle. Se avaa vapaalle kilpailulle jättiläismäiset yli 3000 miljardin markan televiestintämarkkinat.

YK:n televiestintäjärjestö ITU arvioi, että sopimus voi lähes kaksinkertaistaa alan tulot vuoteen 2000 mennessä. Euroopan unionin kauppakomissaari Leon Brittan sanoi uskovansa, että sopimuksen myötä myös tavallisten ihmisten ja yritysten puhelinlaskut halpenevat kaikkialla maailmassa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.