Mainos

WTO sallii EU:n vastatullit

Maailman kauppajärjestö WTO sallii EU:n asettaa rankaisutulleja Yhdysvaltain teollisuustuotteille.

Maailman kauppajärjestö WTO:n välityslautakunta sallii EU:n asettaa Yhdysvaltain teollisuustuotteille rangaistustulleja yhteensä neljän miljardin dollarin arvosta.

Yhdysvallat on myöntänyt verohelpotuksia eräille suuryrityksilleen. EU on laskenut, että helpotukset aiheuttavat eurooppalaisille yrityksille neljän miljardin dollarin tulonmenetykset. WTO katsoo, että verohelpotukset ovat vastoin sen sääntöjä ja sallii siksi EU:n asettaa tulonmenetyksiä vastaavat vastatullit.

EU ryhtyy neuvottelemaan jäsenmaidensa teollisuusyritysten kanssa, mihin amerikkalaisuotteisiin tullit kohdistetaan.

Mitä WTO:n jättimäisestä sakkopäätöksestä sitten seuraa, ulkomaankauppaministeri Jari Vilén?

- EU:lla on nyt oikeus asettaa vastatullit, lisätullit valitsemilleen tai päättämilleen Yhdysvaltalaisille tuotteille. Tai sitten Yhdysvaltain hallinto tekee selkeästi sen päätöksen - jota oikeastaan itse odotan eniten- ja muuttaa omaa verolainsäädäntöään WTO:n säädösten mukaiseksi.

Miten tämä vaikuttaa suomalaisyrityksiin?

- WTO:n päätös antaa suomalaisyrityksille tasavertaisemman kilpailuasetelman tilanteessa, jossa yhdysvaltalaiset yritykset ovat selkeästi hyötyneet heidän omasta lainsäädännöstään ja antaneet heille kilpailuedun maailmanmarkkinoilla, Vilén sanoo.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.