Mainos

WTO:n Ruggiero: Protektionismia vältettävä

Maailman kauppajärjestön WTO:n pääjohtaja Renato Ruggiero varoitti tänään Euroopan parlamentissa Brysselissä protektionismin vaaroista. Hänen mukaansa Aasian kriisin ratkaisemisessa on ehdottomasti vältettävä protektionismia ja sen sijaan jatkettava globalisaatiota ja maailmankaupan vapauttamista.

Parlamentin taloudellisten ulkosuhteiden valiokunnassa puhunut Ruggiero vertasi Aasian talouskriisiä 1930-luvun suurlamaan. Hänen mukaansa tuolloin kriisin nostaessa päätään maat ryhtyivät suojelemaan talouksiaan ja kauppaansa ja suurlama oli valmis. Ruggiero tähdensi, että Euroopan on tehtävä kaikkensa lähentääkseen talouskriisissä olevia maita maailmantalouteen.

Yhdysvaltain puolestaan on pidettävä markkinansa auki ja erityisesti Kiinalla on kriisin ratkaisemisessa merkittävä rooli. Ruggieron mukaan Kiina ei saa missään tapauksessa devalvoida valuuttaansa, sillä se vielä pahentaisi tilannetta. Jos kaikki osapuolet tekevät velvollisuutensa maailmankaupan järjestelmän ylläpitämiseksi, kriisi ratkeaa ilman suurempia yhteiskunnallisia ongelmia, Ruggiero vakuutti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.