Mainos

WTO:n kokous mellakoiden kourissa

Maailman kauppajärjestön WTO:n toinen kokouspäivä Seattlessa Yhdysvalloissa on ollut levoton. Pari sataa mielenosoittajaa on pidätetty.

Seattle

Seattlessa, jossa Maailman kauppajärjestö WTO parhaillaan pitää kokoustaan, puhkesi tänään uusia mielenosoituksia, mutta poliisi tukahdutti ne heti alkuunsa ja pidätti pari sataa ihmistä.

Kaikki mielenosoitukset on kielletty Seattlen keskustassa, jotta eilisen kaaoottinen tilanne ei uudistuisi. Silloin kymmeniin tuhansiin noussut mielenosoittajajoukko tukki kaupungin keskustan ja esti valtuutettuja pääsemästä kokouspaikalle, minkä takia avajaisistunto peruutettiin.

Tänään poliisi pidätti ne mielenosoittajat, jotka tunkeutuivat kielletylle alueelle. Poliisit hätyyttivät marssijoita patukoiden kanssa, ja yhdessä välikohtauksessa käytettiin pippurisuihketta. Kiinni saadut pakotettiin makaamaan maahan ja heille pantiin käsiraudat.

Poliisi kehotti megafonien kautta väkijoukkoa hajaantumaan. Mielenosoittajat huusivat: "Koko maailma katselee" ja "Tämä on rauhanomainen mielenosoitus". Eräs käsiraudoissa ollut mielenosoittaja syytti poliisia "pahuuden valtakunnan menetelmistä".

Seattlen poliisipäällikkö Norm Stamper sanoi, että huomattavan suuri määrä mielenosoittajia oli aamupäivällä matkalla kohti kaupungin ydinkeskustaa, jonka viranomaiset eilen julistivat turvavyöhykkeeksi. Poliiseja oli jo aamulla heti ulkonaliikkumiskiellon päätyttyä liikkeellä enemmän kuin mielenosoittajia.

WTO:n kokoukseen osallistuvat 135 maan edustajat. Kokouksen on määrä käynnistää neuvottelut maailman kaupan vapauttamisesta ja kaupan pelisäännöistä.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on saapunut Seattleen, missä hänen on määrä puhua Maailman kauppajärjestön WTO:n ministerikokouksessa.
(MTV3)

Riitta Snellman raportoiYhdysvalloista, WTO:n kokouksesta ja Seattlen mellakoista. (1:44)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.