Mainos

WTC:n vuokraisännälle tappio vakuutuskiistassa

WTC:n vuokrasopimukset omistaneen Larry Silversteinin vaatimus saada tuplakorvaukset kahden WTC-tornin tuhosta on evätty amerikkalaisessa piirituomioistuimessa.

Terrori-iskussa tuhoutuneen New Yorkin World Trade Centerin vuokrasopimukset omistanut kiinteistösijoittaja Larry Silverstein on kärsinyt kitkerän takaiskun WTC:n vakuutuksia koskevassa kiistassa. Silverstein oli vaatinut WTC:n suurimmalta vakuuttajalta Swiss Reltä tuplakorvauksia sillä perusteella, että WTC:n torneihin tehtiin kaksi erillistä iskua.

Amerikkalainen piirituomioistuin kuitenkin linjasi, että kyse oli yhdestä vakuutustapahtumasta, vaikka torneihin törmäsi kaksi lentokonetta. Oikeuden päätös saattaa osittain vaarantaa WTC:n kunnianhimoisen jälleenrakennushankkeen, johon vakuutuskorvaukset oli tarkoitus käyttää.

WTC oli vakuutettu yhteensä noin 3,5 miljardista dollarista, mutta Silverstein tavoitteli kaksi kertaa suurempaa seitsemän miljardin dollarin summaa. Swiss Ren osuus koko vakuutussummasta oli noin neljännes.

Kiinteistösijoittajalla on ollut vastaavia oikeusjuttuja vireillä myös muita WTC:n vakuuttajia vastaan. Hänen vaatimuksensa on tyrmätty jo useaan otteeseen, mutta parissa oikeusistuimessa asian käsittely on yhä kesken.

Silverstein, 72, on yksi New Yorkin tunnetuimpia kiinteistösijoittajia. Hän osti WTC:n vuokrasopimukset vain pari kuukautta ennen syyskuun 11. päivän terrori-iskuja. Vakuuttajien kanssa käytyjä korvausneuvotteluja on hankaloittanut se, että vakuutussopimusten kaikkia yksityiskohtia ei ehditty viimeistellä ennen iskun tapahtumista.

New Yorkin kaupungin edustajat ja Silverstein ovat laatineet WTC:n jälleenrakentamista varten kunnianhimoisen suunnitelman, jonka toteuttaminen kestäisi vuosikymmenen ja maksaisi arviolta noin 12 miljardia dollaria. Silverstein vakuutti sen toteutuvan oikeuden päätöksestä huolimatta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.