Mainos

WTC:n pelastustöihin osallistuneilla terveysongelmia

Tuoreen tutkimuksen mukaan liki puolella pelastustöissä olleista on yhä terveysongelmia, jotka vaihtelevat psykkisistä oireista astmaan ja muihin hengityselinoireisiin.

Lähes joka toisella yli tuhannesta tutkitusta pelastustyöntekijästä, jotka osallistuivat New Yorkissa terrori-iskujen jälkeisiin pelastustöihin syyskuussa vuonna 2001, on todettu hengityselinsairauksia, psyykkisiä oireita tai muita terveysongelmia.

Yhdysvaltain tautien ehkäisy- ja seurantakeskuksen CDC:n eilen julkaiseman raportin mukaan palomiehet, poliisit ja vapaaehtoistyöntekijät kärsivät yhä vaarallisten aineiden ja psykologisen stressin aiheuttamista oireista.

Myös Yhdysvaltain hallitus julkisti keskiviikkona tutkimuksen, jonka tulokset olivat yhteneväisiä CDC:n tutkimuksen kanssa. Hallituksen tutkimuksen mukaan monilla pelastustyöntekijöillä on todettu hinkuyskää, hengenahdistusta, sivuontelon tulehdusta, astmaa ja oireita, joita nimitetään yleisesti "WTC-yskäksi" terrori-iskun kohteena olleiden World Trade Centerin tornien mukaan.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.