Mainos

WTC-iskusta sähköpostimato

Sähköpostin käyttäjiä varoitetaan terrori-iskujen vuosipäivänä uudesta, Chet-nimisestä Windows-sähköpostimadosta.

Tietoturvaratkaisujen toimittaja F-Secure varoittaa WTC-terrori-iskun vuosipäivänä uudesta Windows-sähköpostimadosta, joka tunnetaan nimellä Chet.

Mato käyttää aiheenaan vuoden takaisia syyskuun 11. päivän terroristi-iskuja. Viruksentorjuntaohjelma pysäyttää tosin madon.

Mato löydettiin eilen noin kello 23 Suomen aikaa. Matoa ei tällä haavaa pidetä suurena uhkana, koska siitä on löydetty useita ohjelmointivirheitä, eikä se siten toimi kaikissa järjestelmissä.

Chet -mato yrittää levitä liitetiedostossa, jonka nimi on 11september.exe. Kun tiedosto avataan, mato pyrkii lähettämään itsensä kaikkiin Windowsin osoitekirjasta löytyneisiin sähköpostiosoitteisiin. Sähköpostiviestien lähettäjä on aina "mail@world.com" ja niiden otsikko on "All people!!". Viestin sisällössä kerrotaan liitetiedoston sisältävän todistusaineistoa salaliitosta USA:n valtion ja al-Qaida-verkoston välillä.

Jos liite avataan, mitään näkyvää ei tapahdu, vaan mato lähettää itsensä ilman viruksentorjuntaohjelmaa kaikkiin koneesta löytämiinsä sähköpostiosoitteisiin. Mato on ilmeisesti kirjoitettu Venäjällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.