Mainos

WSOY säästyi suurmullistuksilta

Ruotsalaisen perheyritys Bonnierin WSOY:n oston vahvistuminen ei tuonut suuria yllätyksiä, pieniä kylläkin. Ensinnäkin vain yksi henkilö jätti - tai joutui jättämään WSOY:n, johtamistaitojen puutteesta syytetty toimitusjohtaja Anna Baijars.

Sisäpiiritietojen mukaan lähtö tuli tälle itselleen yllätyksenä vaikka kaikki muut tiesivät sitä varmana odottaa. Viestintäjohtaja Tarja Virolaiselle veikkailtiin myös lähtöpasseja mutta toisin kävi. Muutoksia tullee myöhemmin hallinnon työnjaossa mutta niistä ei vielä tiedotettu. Irtisanomisia ei kuitenkaan ole tiedossa.

Eniten vastuutaan lisää Tammen toimitusjohtajana ollut Anne Valsta, hänestä tulee myös WSOY:n toimitusjohtaja. Synergiaa haetaan siis strategiatasolta, kustannuspäätökset, markkinointi ja kaikki muu operatiivinen toiminta pysyy erillisinä säilyvissä yrityksissään.

Suomea puhuva Bonnier-johtaja uskoo WSOY:hyn

Ilahduttava pikku-uutinen on Bonnier-kustantamon uusi toimitusjohtaja Jacob Dalborg. Mies on opetellut suomea isänsä Hans Dalborgin innostamana - kummallakaan ei ole suomalaista vaimoa, ei esi-isiä eikä muitakaan verisiteitä. Pitävätpä vain kieltä opettelemisen arvoisena.

Hans Dalborg oli Nordean toimitusjohtajana siihen aikaan kun Nordea osti Meritan ja Dalborg ällistytti tiedotustilaisuuksien suomalaisyleisöä aloittamalla puheensa ymmärrettävällä suomella.

Maria Curmania seuraava Jacob Dahlborgin rentoutta kuvaa se, että sisäpiiri kehotti häntä pukeutumaan henkilökunnan tiedotustilaisuutta varten pikkutakkiin, Suomessa paitahihasillaan esiteltävä toimitusjohtaja vieroksuttaa vaikka boheemilla taidealalla ollaankin.

Bonnierin johto kertoo uskovansa, että kustantamisen menestystekijänä tärkeintä on kirjailijan ymmärtäminen, hänen kehittymisensä avustaminen ja tarinoiden saattaminen tehokkaimmalla mahdollisella tavalla lukijoiden käyttöön.

Pikavoittoja 1837 perustettu yritys ei odota - Suomessa oleville tytäryhtiöille annataan aikaa.

Katso toimitusjohtaja Jacob Dalborgin haastattelu (pääosin ruotsin kielellä)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.