Mainos

WSOY ostaa 80 prosenttia Karttakeskuksesta

WSOY ostaa Tamrolta runsaan 80 prosentin osuuden Karttakeskuksen osakkeista. Kauppahinta on 20,3 miljoonaa markkaa. Vajaa viidennes Karttakeskuksesta jää yhdysvaltalaisen MapInfo Corporationin omistukseen.

WSOY ja MapInfo ovat sopineet, että Karttakeskus ja WSOY:n tytäryhtiö Geodata fuusioidaan yhteen. Uusi yhtiö panostaa varsinkin langattomien ja internet-sovelluksissa tarvittavien paikkatietojen tarjontaan. Niiden markkinointi hoidetaan pääosin alan maailmanlaajuisen teknologiajohtajan MapInfon kautta.

Karttatietojen ja paikannuspalvelujen yhdistäminen on WSOY:n mukaan strategisesti kiinnostava liiketoiminta-alue koko Sanoma-WSOY -konsernille. Alan kansainvälisten markkinoiden arvioidaan kasvavan miljardien markkojen arvoisiksi muutamassa vuodessa sitä mukaa, kun erilaisten paikannuspalvelujen käyttö kännyköissä yleistyy.

Karttatietoja ja GPS-paikannusta yhdistämällä kännykkään voi välittää tietoja esimerkiksi ajoreiteistä tai lähimmistä tietyn palvelun tarjoajista. Karttakeskus on Suomen johtava kartta-alan yritys, joka viime keväänä julkisti yhden maailman ensimmäisistä WAP-karttapalveluista. Karttakeskuksen liikevaihto viime vuonna oli noin 50 miljoonaa markkaa.

WSOY:n kartta- ja paikannuspalveluita tuottava Geodata taas on panostanut langattoman viestinnän ja internet-sovellusten kehittämiseen. 20 miljoonan markan liikevaihtoa pyörittävällä Geodatalla on paikkatietoaineistojen käyttösopimuksia useiden ulkomaisten organisaatioiden, kuten Tele-Atlaksen, AND Data Solutionsin, C-MAPin ja IGN:n kanssa.

Paikkatieto-ohjelmistoja yrityksille tuottava MapInfo Corporationin liikevaihto nousee 75 miljoonaan dollariin eli liki puoleen miljardiin markkaan. MapInfon ohjelmistoja myydään 21 eri kielellä 58 maassa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.