Mainos

WSOY:n Siljola eroaa tehtävistään

WSOY:n pääjohtaja Antero Siljola on ilmoittanut eroavansa Werner Söderströmin pääjohtajan ja Sanoma-WSOY:n toimitusjohtajan sijaisen tehtävistä. Hän ilmoitti myös eroavansa Sanoma-WSOY:n ja Rautakirjan hallituksesta sekä konsernien tytäryhtiöiden hallituksista.

WSOY:n toimitusjohtajan tehtäviä ryhtyy väliaikaisesti hoitamaan varatoimitusjohtaja Jorma Kaimio. Siljola perusteli eroaan halulla vapauttaa Sanoma-WSOY rasitteesta, joksi hänen arvopaperimarkkinalain rikkomisesta saamansa rangaistus saattaisi pörssiyhtiölle muodostua.

Siljola: Päätös oman arvomaailman mukainen

WSOY:n pääjohtaja Antero Siljola kommentoi eroaan tuoreeltaan lyhytsanaisessa kommentissa. Arvopaperimarkkinalain rikkomisesta tuomittu Siljola korostaa ajatelleensa yhtiön etua.
-Haluan vapauttaa Sanoma-WSOY:n rasitteesta, joksi saamani rangaistus saattaisi pörssiyhtiölle muodostua, Siljola totesi kirjallisessa kommentissaan. Hän jatkaa toteamalla, että on eropäätöstä pohtiessaan asettanut asiat "oman arvomaailmansa mukaiseen järjestykseen".

Siljola oli erouutisen julkitullessa viettämässä lomaa, eikä kirjallisen kommenttinsa mukaan halua kommentoida asiaa laajemmin. Myös Sanoma-WSOY:n johto pitäytyi tuoreeltaan antamasta lausuntoja. Pörssitiedotteen mukaan yhtiön johdolta irtoaa lisäkommentteja vasta sitten, kun Siljolan seuraajakysymystä on käsitelty hallituksen kokouksessa 16. elokuuta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Siljolan kesäkuun lopussa neljästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä yhteensä 125 520 markan sakkorangaistukseen. Siljola osti vuosina 1996-1998 WSOY:n ja Rautakirjan osakkeita juuri yhtiöiden tulostietojen julkistamisen alla. Osakkeet ovat edelleen Siljolan omistuksessa.

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja