Mainos

WSOY:n entinen johtaja: Oksasen lähtö ei yllättänyt

Suomen suurimman kustantamon WSOY:n entinen kirjallinen johtaja, Kustannusosakeyhtiö Siltalan kustantaja Touko Siltala ei ole yllättynyt menestyskirjailija Sofi Oksasen lähdöstä WSOY:ltä.

WSOY ilmoitti toissa päivänä, ettei se jatkossa enää kustanna Oksasen teoksia.

- Yhteistyön päättyminen ei ollut valtava yllätys, sillä Oksasen ja WSOY:n skismasta on ollut paljon lehdissä ja mediassa jo viime syksystä lähtien, MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Siltala toteaa.

Siltalan mukaan kustannusmaailmassa ei aiemmin ole ollut tapana käydä tämän tyyppisiä keskusteluja kirjailijan ja kustantamon välisestä suhteesta julkisuudessa.

- Emme tiedä mitä kaikkea asiaan liittyy. On ihan selvää, ettei yhteistyö kustantajan ja kirjailijan kanssa voi onnistua, jollei ole keskinäistä luottamusta.

Siltalan oma kustantamo ei ole käynyt keskusteluja Oksasen saamisesta heille.

- Käsittääkseni Oksanen kirjoittaa seuraavaa kirjaansa, eikä asia ole ajankohtainen vielä.

Finlandia- ja Pohjoismaiden neuvoston palkinnon saanutta Oksasen romaania Puhdistus on myyty pelkästään Suomessa yli 140 000 kappaletta ja se on edelleen tämän hetken myydyin romaani meillä.

Puhdistus on ilmestynyt lukuisille kielille ja elokuussa Puhdistus ilmestyy ranskaksi. Yhdysvalloissa teoksesta otettiin juuri kolmas painos.

Katso Touko Siltalan haastattelu (Huomenta Suomi 17.6.2010)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.