Mainos

WSJ: Nokia vaihtamassa toimitusjohtajaa pikavauhtia

Matkapuhelinjätti Nokia etsii uutta toimitusjohtajaa Olli-Pekka Kallasvuon tilalle, kirjoittaa Wall Street Journal-lehti.

Lehden haastatteleman nimettömän lähteen mukaan Kallasvuo voi saada lähtöpassit jo tässä kuussa. Nokia ei kommentoi tietoja.

Nokian pörssikurssi nousi aamulla reippaasti tiedon julkistamisen jälkeen. Kymmenen aikaan aamulla kurssi oli 3.7 prosentin nousussa.

Lehti kertoo, että yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila oli jo pyytänyt erästä amerikkalaista yritysjohtajaa Nokian johtoon, mutta tämä ei ollut halunnut muuttaa Suomeen. Ainakin yksi toinen ehdokas on lehden mukaan lennätetty Suomeen haastateltavaksi.

Kallasvuolle on povattu lähtöpasseja jo pitkään, koska Nokia ei ole viime aikoina pärjännyt kilpailussa kalliimpien älypuhelinten markkinoilla. Nokia on joutunut antamaan tulosvaroituksen ja yhtiön osakekurssi on laskenut alimmilleen vuosikymmeneen.

Nokia julkistaa toisen neljänneksen tuloksensa ylihuomenna.

Edellinen tulos odotusten mukainen

Nokian huhtikuussa julkistama tammi-maaliskuun tulos oli odotusten mukainen. Voittoa kertyi 743 miljoonaa euroa. Matkapuhelinten keskimääräinen myyntihinta laski 62 euroon vuoden 2009 viimeisen neljänneksen 64 eurosta.

Tuolloin Nokian osake kääntyi jyrkkään, yli kymmenen prosentin laskuun, koska yhtiö alensi kannattavuusennustettaan.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.