Mainos

WP: Yhdysvaltojen siirtolaiskriisin symboliksi noussut kuva ei ollut sitä miltä vaikutti – kaksivuotiasta tyttöä ei erotettu äidistään

0:17

Kuva kaksivuotiaasta itkevästä hondurasilaisesta tytöstä nousi nopeasti Yhdysvaltojen siirtolaislasten kriisin symboliksi medioissa kansainvälisesti. Lasta ei tosin erotettu vanhemmistaan, toisin kuin ensin uutisoitiin, vaan kuvan ottamisen jälkeen lapsi jatkoi matkaa äitinsä kanssa.

Asiasta kertoo The Washington Post, jolle perheen isä antoi haastattelun. Lehti myös varmisti Yhdysvaltojen tulli- ja rajaviranomaisilta, että äitiä ja tytärtä ei erotettu toisistaan heidän toimestaan.

Hondurasissa oleskeleva lapsen isä Denis Javier Varela Hernandez tunnisti tyttärensä laajalti levinneestä kuvasta eikä hän ensin tiennyt, olivatko äiti ja tytär erotettu toisistaan. Hän oli kuitenkin kuullut vastikään muuttuneesta Trumpin hallinnon politiikasta.

Myös kuvan ottanut valokuvaaja John Moore kertoi lehdelle, että ei tiennyt varmaksi kuvanoton hetkellä sitä, olivatko äiti ja tytär erotettu toisistaan. Se oli Mooren mukaan kuitenkin realistinen vaihtoehto.

Amerikkaan paremman elämän toivossa

Lapsen isä Varela kertoi The Washington Postille kuulleensa myöhemmin tällä viikolla, että äiti ja tytär olivat kiinni otettuina yhdessä.

Isä kertoi äidin ja tyttäreen lähteneen Yhdysvaltoihin paremman elämän toivossa, jossa pienen tyttären tulevaisuus voisi olla turvallisempaa kuin Hondurasissa.

Kuvasta tuli pian laajasti levitetty symboli Trumpin hallinnon päätökselle erottaa maahan laittomasti tulleet lapset heidän vanhemmistaan. Kuva päätyi myös Time-lehden kanteen.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders ennätti kommentoimaan valokuvaa Twitterissä mainiten, että media oli käyttänyt kuvaa hyväkseen oman agendansa ajamisessa.

Arviolta 2 300 siirtolaislasta on erotettu vanhemmistaan sen jälkeen, kun Trumpin hallinto päätti muuttaa käytäntöää maahan laittomasti tulleiden perheiden osalta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.