Mainos

World Trade Center romahtanut kokonaan

New Yorkissa World Trade Centerin raivaustöissä on tähän mennessä löydetty 82 ihmisen ruumiit. Lisäksi raunioista on onnistuttu pelastamaan viisi ihmistä elossa.

Kaupungin pormestari Rudy Giuliani arvioi, että romahtaneiden rakennusten alle on jäänyt tuhansia ihmisiä.

Washingtonissa arviota Pentagoniin törmänneen koneen vaatimasta uhrimäärästä on laskettu tuntuvasti. Kuolleita arvellaan olevan noin 200 koneessa olleiden runsaan 60 henkilön lisäksi. Aiemmin uhreja pelättiin olevan jopa 800.

Loputkin World Trade Centerin toisen tornitalon pystyssä olleista seitsemästä kerroksesta romahtivat myöhään illalla Suomen aikaa.

Rakennuksen lopullinen romahtaminen tapahtui runsaat 30 tuntia sen jälkeen, kun kaksi terroristien ohjaamaa matkustajakonetta törmäsi niihin. Poliisien ja palomiesten mukaan lopullisesta romahtamisesta ehdittiin varoittaa ennakolta.

Uutistoimisto Reutersin paikan päällä olevan toimittajan mukaan ihmiset pakenivat kuitenkin paikalta henkensä edestä. Sortuma vaikeuttaa mahdollisten eloonjääneiden sekä iskun uhrien etsintää ja raivaustöitä.

Pelastajien työtä vaikeuttaa myös se, että WTC:n raunioiden vieressä sijaitseva 54-kerroksinen rakennus, One Liberty Plaza, on sekin koko ajan vaarassa romahtaa, ja alue on jouduttu evakuoimaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.