Mainos

Woodwardin kohtalo tuomarin käsissä

Murhasta tuomitun englantilaisen au pair -tyttö Louise Woodwardin kohtalo on tuomarin käsissä. Tuomari Hiller Zobel päättää tänään, pysyykö Woodwardille langetettu elinkautistuomio voimassa. Massachusettsin osavaltio antaa tuomarille mahdollisuuden muuttaa tuomiota jo ennen mahdollista valitusta. Valamiehistö totesi Woodwardin syylliseksi kahdeksankuukauden ikäisen pojan Matthew Eappenin toisen asteen murhaan, josta seuraa pakollinen elinkautistuomio.

Woodwardin puolustus syyllistyi ilmeisesti virhearvioon pakottaessaan valamiehistön valitsemaan 1. asteen murhan, 2. asteen murhan (tapon) ja vapauttavan tuomion välillä, vaikka syyttäjä oli tarjonnut vaihtoehdoksi myös kuolemantuottamusta.

Puolustus laskelmoi ilmeisesti, että valamiehistö päätyy vapauttavaan tuomioon katsoessaan muut vaihtoehdot liian ankariksi. Kuolemantuottamukselle ei ole säädetty pakollista vähimmäisrangaistusta, ja tuomarilla on mahdollisuus ottaa huomioon lieventäviä asianhaaroja.
Muuan valamiehistön jäsen kertoi, että valamiehistö olisi halunnut todeta Woodwardin syylliseksi kuolemantuottamukseen. Valamiehistö katsoi kuitenkin kolme päivää harkittuaan, ettei se voi tällaisen vaihtoehdon puuttuessa mitenkään vapauttaa Woodwordia, koska hän oli ainoa, joka saattoi aiheuttaa pojan kuolemaan johtaneet kallovammat.

Useat tarkkailijat huomauttavat, että Zobel kehotti perjantaina ennen tuomion julistamista toistuvasti puolustusta pyytämään Woodwardia tunnustamaan syyllisyytensä kuolemantuottamukseen. Tämä viittaa siihen, että tuomari aikoo muuttaa tuomiota, he sanovat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.