Wolfowitzin kohtalo ratkeaa tiistaina

Maailmanpankin eurooppalaisjäsenet ja pankin työntekijät ovat vaatineet pääjohtajan eroa. Kiistely on kestänyt viikkoja.

Naisystävänsä suosimisesta syytetyn Maailmanpankin pääjohtajan Paul Wolfowitzin kohtalo ratkeaa tiistaina. Pankin 24-jäseninen johtokunta päätti myöhään eilen lykätä ratkaisua siitä, voiko pääjohtaja jatkaa tehtävässään.

Samalla Wolfowitz sai lisäaikaa vastata syytöksiin, joiden mukaan hän junaili pankissa työskennelleelle naisystävälleen ylennyksiä ja hulppean palkankorotuksen. Pankin erikoiskomitea on tutkintaraportissaan arvioinut Wolfowitzin rikkoneen pankin eettisiä sääntöjä.

Wolfowitz itse ei ole ollut halukas eroamaan, mutta hän on vakuuttanut tyytyvänsä pankin johtokunnan ratkaisuun. Pääjohtajalla on takanaan Maailmanpankin pääjohtajanimityksestä perinteisesti päättävän Yhdysvaltain tuki.

Pankin eurooppalaisjäsenet ovat Saksa ja Ranska etunenässä toistaneet vaatimuksia pääjohtajan vaihtamisesta. Miltei kuukauden kestäneen kiistelyn aikana myös pankin työntekijät ovat vaatineet Wolfowitzia eroamaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat