Winnipeg-luotsi ei ole huolissaan Patrik Laineen maalittomuudesta: "Hän on kehittynyt kaikilla osa-alueilla"

Jääkiekon NHL:n Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice ei ole huolissaan suomalaistähti Patrik Laineen maalittomuudesta. Hän kertoi ajatuksiaan Laineen maalintekovaikeuksista Colorado Avalanche -ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

Laine on onnistunut maalinteossa edellisen kuukauden aikavälin aikana ainoastaan kolmesti. Otteluja on tuossa ajassa kertynyt 14. Maurice ei ole kuitenkaan huolestunut tehottomuudesta.

– Hän on kehittynyt kaikilla niillä osa-alueilla, joilla 20-vuotiaan tuleekin kehittyä. Hän laukoo edelleen paljon. Hänellä on ollut pitkiä maalittomia jaksoja, ja niitä jaksoja, jolloin hän on täysin tulessa. Otamme sen vastaan. Niin monet 20-vuotiaat eivät pysty samaan kuten hän, Maurice kertoi.

– Sinä yrität jatkuvasti kehittää hänen taitojaan, jotta hänestä saadaan kaikki irti. Samalla tavalla, kuten monet muut nuoret, joita olemme hankkineet, on hän pystynyt tuottamaan tulosta samalla, kun itse oppii peliä, Maurice jatkoi.

Suomalaishyökkääjä on onnistunut maalinteossa tällä kaudella 24 kertaa. Mauricen mielestä Laine on parantunut nimenomaan muilla tärkeillä osa-alueilla.

– Hän paranee koko ajan. Hän on paljon parempi viisi vastaan viisi -pelaaja kuin vuotta aiemmin. Samalla, kun hänestä tulee fyysisesti vahvempi, on hän nopeampi, ja pelinlukutaito on luonnollisempaa. Se antaa lopulta lisää aikaa laukauksen suorittamiseen, Maurice sanoo. 

– En tiedä, missä hänen kehittymisen ylärajansa on. En ole niin typerä, että laittaisin hänelle rajan. Hän on mahtava pelaaja, josta tulee vieläkin parempi, Maurice totesi.

Monet ihmettelevät sitä, jos erinomaisen laukauksen omaava Laine ei onnistu maalinteossa. Maurice toteaa, että monilla on epärealistiset odotukset Laineesta.

– Jopa minullakin on epärealistiset odotukset. Kun hän ylittää siniviivan, ja lähestyy b-pisteen kaarta, ja tiedät, että hän aikoo laukoa, on mielestäni olemassa aina se mahdollisuus, että kiekko menee maaliin. Kuinka moni muu pelaaja saa aikaan sellaisen tuntemuksen? Jos minä olisin ylittämässä siniviivaa, voisi yhtä hyvin hakea virvoitusjuoman, koska silloin et menettäisi mitään, Maurice sanoo.

– Hän turhautuu helposti epäonnistuessaan, ja purkaa itseään suomen kielellä kuvaillen omaa suoritustaan. Olisiko se yhtään erilaista, jos Connor McDavidillä olisi viisi miestä ohitettavanaan, hänellä on se mahdollisuus, koska hän on tehnyt sen aikaisemminkin. Laine on tehnyt niin monta maalia sellaisista paikoista, joista monet muut eivät onnistu. Sen takia monilla on harhaluulo, että hän tekisi maalin, joka kerta kun koskee kiekkoon. Se ei tietenkään ole realismia, Maurice päättää.


Lue myös:

    Uusimmat