Mainos

Wingo aloittaa Porin-lennot ainakin lähiviikoiksi

Lentoyhtiö Wingo aloittaa lennot Porin ja Helsingin välillä keskiviikkona ainakin muutamaksi viikoksi. Vt. toimitusjohtaja Holger Holm ei puhu Porin-lentojen tulevaisuudesta pitkällä aikavälillä, vaan käyttää termiä "lähiviikot". Toiminnan kannattavuuden määrittelevät matkustajamäärät.

Holmin mukaan Wingon sitoutuneisuus ja taustatuki ovat nyt siinä kunnossa, ettei mahdollinen riski pienistä matkustajamääristä lannista heti yhtiötä.

- Olemme laskeneet, että lipun hinnasta riippuen asiakkaita on oltava vähintään 10 - 12 per lento, Holm kertoi tiistaina.

Wingo ei aio lentää Seinäjoelta ainakaan toistaiseksi, vaikka oli aiemmin sitä suunnitellut.

- Päätimme aloittaa rauhallisemmin kuin aikaisemmin ajattelimme, Holm perusteli.

Wingon reittilentoja operoi puolalainen Jet Air. Yhtiön oli määrä lennättää kone Tallinnasta Poriin tiistai-iltana. Keskiviikkoaamusta lähtien Wingo aikoo lentää Pori-Helsinki-välin edestakaisin kahdesti päivässä.

Wingo maksoi ennakon Finavialle

Wingon mahdollisuudet aloittaa Porin-lennot nytkähtivät eteenpäin tiistaina, kun yhtiö maksoi vaaditun ennakkomaksun lentokenttäpalveluja tarjoavalle Finavialle. Finavian liiketoimintajohtajan Reijo Tasasen mukaan Wingo maksoi kahden viikon ennakkomaksun, joka on reilut 12 000 euroa.

Wingon maksukyky tulevaisuudessa on kuitenkin arvoitus, sillä yhtiö on jo ennestään velkaa Finavialle noin 100 000 euroa. Finavia keskeytti huhtikuun alussa Wingon lennot juuri maksurästien vuoksi. Osapuolet tekivät maksusuunnitelman, ja Wingon lennot jatkuivat jo samana päivänä.

Finavian mukaan Wingo ei kuitenkaan pysynyt maksusuunnitelmassa. Tiistaina yhtiöt ilmoittivat sopineensa jälleen maksuaikataulusta.

- Meidän täytyy osoittaa, että me noudatamme tehtyä sopimusta, Wingon toimitusjohtaja Holm vakuutti.

Reijo Tasanen korostaa, että tarvittaessa Finavia on valmis toimimaan päättäväisesti.

- Lennot loppuvat automaattisesti, jos maksuja ei makseta sovitussa ajassa.

Holger Holmin mukaan Blue1-lentoyhtiön mahdollinen tulo Poriin ei vaikuta Wingon toimintaan.

- Olemme vakuuttuneita, että meidän konetyypillä pääsemme sellaiseen kustannustasoon, että (10-12 hengen) matkustajamäärillä pärjäämme ihan hyvin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.