Mainos

WinCapitan johdolla talousrikoksia ja pedofiliaa

Kuva: EPA/BARBARA WALTON

Neljä-viisikymmentä WinCapita-sijoituksilla rikastunutta suomalaista asuu Thaimaassa Pattayan alueella, kertoo MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma.

Suomalaisjoukko viettää aikaa yhdessä ja on kokoontunut muun muassa yhteiselle jouluaterialle. 45 minuuttia -ohjelman mukaan yhteisö on tänään pitänyt kriisikokousta meneillään olevan WinCapitaan liittyvän rikostutkinnan takia.

Keskusrikospoliisi etsii parhaillaan muutama viikko sitten rahoineen kadonneen sijoitusklubin johtohahmoja.

Poliisin mukaan kymmeneltätuhannelta ihmiseltä on kerätty varoja yli 50 miljoonaa euroa. Kysymyksessä saattaa olla jopa Suomen historian suurin talousrikos.

Suomessa WinCapita - entinen WinClub - sai erityisen paljon jäseniä Savossa ja Pohjanmaalla. Keskusrikospoliisin mukaan yksittäiset sijoitukset olivat suuria. Rikosilmoituksia on tehty nelisenkymmentä. Suurin tähän mennessä tutkintapyynnössä ilmoitettu menetys on noin 500 000 euroa.

SM-liigajoukkuetta yritettiin värvätä mukaan

Klubia levitettiin vilkkaasti muun muassa yrittäjä- ja urheilupiireissä. Esimerkiksi kuopiolaista SM-liigajoukkue KalPaa yritettiin saada mukaan.

- Viime syksynä KalPa Hockeyta lähestyttiin muutamaan otteeseen ja kysyttiin, että olisiko KalPa kiinnostunut lähtemään mukaan. Vastasimme järjestelmällisesti, että se ei kuulu strategiaan ja me keskitymme ydintoimintaamme, kertoo KalPan toimitusjohtaja Jukka Pennanen 45 minuuttia -ohjelmalle.

Värvättäville kerrottiin, että tuottoisan toiminnan takana oli suomalainen nero, joka siirtyi valuuttakurssien ennustamisen pariin tienattuaan ensin huimasti urheiluvedonlyönnissä. Tuottoja piti tulla siitä, että klubi osaa ennustaa eri valuuttojen liikkeitä ja tekee sillä rahaa.

Poliisi epäilee, että kyse voi olla ainakin osittain pyramidihuijauksesta, jossa rahat pyramidin yläpäähän tulivat myöhemmin mukaan värvätyiltä.

Tuomioita talousrikoksista ja lapsiin sekaantumisista

WinCapitan johtohahmoilla on aiempia rikostuomioita. Yksi mies on tuomittu törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja kirjanpitorikoksesta. Toinen taas on saanut tuomion kahden lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

WinCapita-WinClub -vyyhti tuli Suomessa julkisuuteen MTV3:n uutisoinnin jälkeen viime syyskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.