Mainos

WinCapita-vyyhden purkaminen ei alkanutkaan

Sijoitusklubi WinCapitan jäsenistöä vastaan nousseita syytteitä ei käsitellä oikeudessa ennen kuin päähaaran syyteharkinta on valmistunut.

Tuusulan käräjäoikeus aloitti klubin sivuhaarasta nousseiden kahden syytteen käsittelyn joulukuussa valmisteluistunnolla. Aikataulu sai voimakasta kritiikkiä sekä puolustuksen että syyttäjän osalta.

Törkeästä petoksesta syytetyn miehen avustaja, varatuomari Ilkka Pitkänen sanoi tuolloin, että pääepäiltyjen toiminta tulee selvittää ennen kuin arvioidaan jäsenistön syyllisyyttä.

Tuusulan käräjäoikeus onkin siirtänyt sivuhaaran pääkäsittelyn lokakuun loppuun. Sitä ennen on tarkoitus saada purkkiin niin sanotun päähaaran syyteharkinta ja mahdollinen oikeuskäsittely.

- Esitutkinta saadaan valmiiksi ja syyttäjälle talven aikana, kertoo rikostarkastaja Marja Vuorivirta-Heikkinen Keskusrikospoliisista.

Tuusulassa valmisteluistunnossa oli syytteessä mies, joka oli syytteen mukaan saanut ihmisiä sijoittamaan WinCapitaan siinä uskossa, että varat sijoitetaan urheiluvedonlyöntiin tai että varoilla käydään tuottoisaa valuuttakauppaa.

Joulukuussa tutkintavankeudesta vapautunut pääepäilty Hannu Kailajärvi puolestaan on vierittänyt syytä joillekin WinCapitan jäsenille, jotka ovat klubia muille suositellessaan jakaneet väärää tietoa. Kailajärvi on kertonut, että jäsenten varoilla ei ole käyty väitettyä valuuttakauppaa.

Sijoitusklubista on tehty yli 2 600 rikosilmoitusta. WinCapita on todennäköisesti Suomen historian suurin talousrikos.

Valuuttakaupalla rikastumista lupaillut klubi keräsi ihmisiltä lähes 100 miljoonaa euroa, josta osa palautui jäsenille takaisin. Jäseniä oli lähes 10 000.

(10.12)

Lue kaikki WinCapita-jutut täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.