Mainos

WinCapita-tutkinta laajenee laukkavedonlyöntiin

Keskusrikospoliisi on ilmoittanut laajentavansa WinCapita-tutkinnan klubin alkuaikoihin, jolloin se toimi vielä nimellä GiiClub. Toiminnan kerrottiin tuolloin perustuvan menestyksekkääseen laukkavedonlyöntiin.

Oikeusaputeitse saaduista vastauksista on selvinnyt, että klubin vedonlyöntitoiminnassa on hävitty satojatuhansia euroja.

Poliisin mukaan jäsenten saamat "tuotot" on voitu maksaa vain muiden jäsenten klubiin antamista varoista. Poliisin mukaan sama menettely jatkui klubin myöhemmissä vaiheissa, jolloin voittoja väitettiin tehtävän valuuttakaupalla.

Ensimmäinen juttu syyteharkintaan

Oulun käräjäoikeus päätti tänään jatkaa Hannu Kailajärven vangitsemista. Muita henkilöitä ei ole WinCapita-tutkinnassa vangittuna.

Ensimmäinen WinCapita-juttukokonaisuus on siirtynyt nyt syyteharkintaan. Epäilyt koskevat henkilöitä, jotka ovat saaneet klubista suuria tuottoja ja osa on myös suositellut uusia jäseniä klubiin.

Poliisi kertoo jatkavansa esitutkintaa useiden asiakokonaisuuksien osalta ja siirtää syksyn aikana uusia juttuja syyttäjän arvioitavaksi. Poliisi odottaa edelleen vastauksia joihinkin ulkomaille lähetettyihin oikeusapupyyntöihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.