Mainos

WinCapita-epäiltyjen thaivaimoilla miljoonatulot

WinCapitan jäsenten thaimaalaiset vaimot ovat saaneet klubista valtavia summia. MTV3:n uutisten tietojen mukaan WinCapitasta on tullut useille vaimoille satojatuhansia, jopa yli miljoona euroa.

Joitain wincapitalaisten thaimaalaisia puolisoita on merkitty myös klubin jäseniksi. Sijoituskerhossa toimiminen on kuitenkin käytännössä vaatinut suomen tai englannin kielen taitoa. Viranomaiset epäilevät, että monessa tapauksessa tiliä on todellisuudessa hoitanut suomalainen puoliso.

Myös Suomessa WinCapita-varoja ja niillä hankittua omaisuutta on joissain tapauksissa siirretty sukulaisten nimiin. Näissä tapauksissa kyse voi olla rahanpesusta.

Thaipoliisi hidastelee

MTV3:n uutisten tietojen mukaan Thaimaan poliisin hidas toiminta haittaa WinCapita-jutun tutkintaa. Keskusrikospoliisi otti yhteyttä Thaimaahan ensimmäisen kerran jo viime kesänä. Suomi on myös lähettänyt maahan oikeusapupyyntöjä, mutta thaiviranomaiset eivät ole vielä vastanneet niihin.

Käytännössä kansainvälinen apu on välttämätöntä, jotta Suomessa WinCapita-juttuja saadaan eteenpäin syyttäjälle.

WinCapitan tärkeimmän kateissa olevan avainhenkilön, 41-vuotiaan varkautelaismiehen epäillään yhä oleilevan Kaakkois-Aasiassa. Suomen poliisi ei voi toimia epäillyn kiinni saamiseksi, jos henkilön oleskelumaan viranomaiset eivät tee yhteistyötä.

Erikoisoperaation tulokset laihoja

Viime lokakuussa Thaimaan poliisin erikoisyksikkö DSI teki näyttävän WinCapita-operaation Pattayan alueella.

Poliisijoukko kuuli paikalliseen hotelliin pystytetyssä kuulustelupaikassa noin tusinaa suomalaista WinCapitan jäsentä. Suomalaiset olivat ilmoittautuneet rahojaan menettäneiksi uhreiksi.

MTV3:n uutisten tietojen mukaan operaatio oli Suomen keskusrikospoliisin kannalta lähes hyödytön. Keskusrikospoliisi ei ole vieläkään saanut raporttia DSI:lta.

Kymmenentuhatta suomalaista sijoitti WinCapitaan lähes sata miljoonaa euroa. Tällä hetkellä vangittuna on yhteensä seitsemän WinCapita-epäiltyä. Heistä viisi vangittiin viime viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.