Mainos

WinCapita-epäilty pois tutkintavankeudesta

Yksi WinCapita-vyyhdin keskeisistä epäillyistä on vapautettu tutkintavankeudesta. Keskusrikospoliisi esitti varkautelaismiehen vapauttamista, koska vankeuden jatkamiseen ei ollut enää tutkinnallisia syitä.

Thaimaan poliisi otti nelikymppisen epäillyn kiinni marraskuun alussa ja hänet tuotiin sen jälkeen Suomeen. Kansainvälisesti etsintäkuulutettu mies ehti piilotella pitkään Thaimaassa.

Tällä hetkellä poliisilla ei ole enää vangittuja WinCapita-asiassa. Sen sijaan useita henkilöitä on matkustamiskiellossa. WinCapita-jutun tutkinta on jatkunut pian kaksi vuotta.

Pääjuttu syyteharkintaan talven aikana

Poliisi ilmoittaa tekevänsä tällä hetkellä työtä sen eteen, että pääjuttu saadaan syyteharkintaan talven aikana. Lisäksi tutkinta on pilkottu useisiin osakokonaisuuksiin, joita tutkitaan pääjutun rinnalla.

Jutun pääepäilty Hannu Kailajärvi pääsi pois tutkintavankeudesta joulukuun puolivälissä. Häntä epäillään muun muassa törkeästä petoksesta.

Poliisin toimintaa kritisoineet wincapitalaiset ovat epäilleet, että Kailajärvi olisi vapautettu, jotta hän pääsisi jatkamaan työskentelyä ns. valuuttakauppaohjelmiston parissa.

Keskusrikospoliisi on julkaissut nettisivuillaan käräjäoikeuden perusteluita vapauttamiselle. Poliisin mukaan perusteluissa ei oteta kantaa valuuttakauppaohjelmistoon.

Käräjäoikeus vapautti Kailajärven, koska tutkintavankeuden jatkamiselle ei ollut enää tutkinnallisia syitä. Vapauttamista puolsi myös se, että mies ehti olla vangittuna peräti vuoden. Aika vastaa käytännössä kahden vuoden vankeustuomion täytäntöönpanoa. Lisäksi käräjäoikeus arvioi, että tutkintavankeuden jatkaminen voi vaikeuttaa Kailajärven puolustuksen laatimista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.