Mainos

Wilma-hurrikaani voimistui jälleen

Wilma on voimistunut kakkosluokan hurrikaanista kolmosluokkaan.

Hirmumyrsky Wilma on kerännyt jälleen uusia voimia kuljettuaan Floridan poikki. Wilma on voimistunut uudelleen kolmosluokan hurrikaaniksi, jonka tuulet puhaltavat yli 50 metrin sekuntivauhtia. Hurrikaani heikkeni aiemmin kakkosluokan myrskyksi edetessään pitkin Floridan etelärannikkoa.

Noin kolme miljoonaa floridalaista jäi ilman sähköä Wilman saavuttua. Myrskyn keskusta ympäröivä pilvirintama tuulineen iski maihin lähellä Marco-saarta Floridan lounaisrannikolla eilisaamun varhaistunteina.

Wilma raivosi myös Kuubassa matkallaan itää kohti. Pääkaupunki Havanna lamautui myrskyn kourissa, ja rannikkoalueet kärsivät tulvista.

Kuvernööri Jeb Bush on vedonnut Floridan asukkaisiin, jotta he pysyttelisivät sisätiloissa myrskyn laantumiseen saakka.Bush on myös varoittanut floridalaisia tuudittautumasta turvallisuuden tunteeseen sateen ja tuulten tauotessa. Tyven saattaa kertoa hurrikaanin keskuksen saapumisesta, jolloin pahin osa myrskystä on vielä edessä, hän huomautti.

- Älkää menkö ulos ennen kuin myrsky on täysin ohi, sillä myrskyn länsipuoli on yhtä vahva tai jopa pahempi kuin kokemanne myrskyn ensimmäinen osa, Bush sanoi.

Loppuiltapäivästä eilen Suomen aikaa Wilman keskus sijaitsi noin 70 kilometrin päässä lounaaseen West Palm Beachistä. Myrsky eteni koilliseen noin 40 kilometrin tuntivauhtia.

"Vaarallinen hurrikaani"

Kansallisen hurrikaanikeskuksen johtaja Max Mayfield kehottaa rannikkoalueilla yhä olevia hakeutumaan suojaan.

- Tämä on hyvin vaarallinen hurrikaani, hän sanoi CNN-televisiokanavalla.

Florida Keys -saarijonon asukkaita kehotettiin lauantaina lähtemään myrskyltä suojaan, mutta monet 80 000 asukkaasta eivät piitanneet kehotuksesta.

Viikonloppuna hurrikaani aiheutti laajaa tuhoa Meksikossa Jukatanin niemimaalla. Ainakin kahdeksan ihmistä sai surmansa. Tulvavesi peitti katuja muun muassa Cancunin kaupungissa, Playa del Carmenin lomaparatiisissa ja Cozumelin saarella.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

(Yhdeksän uutiset 24.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.