Williamin morsiamelle prinsessa Dianan kihlasormus

Prinssi William on Englannin hovin mukaan antanut pitkäaikaiselle tyttöystävälleen Kate Middletonille traagisesti menehtyneen äitinsä, prinsessa Dianan kihlasormuksen.

William ja Kate Middleton avioituvat ensi kesänä.

Sormusta koristaa sininen safiiri ja muita timantteja. Diana sai sormuksen prinssi Charlesilta heidän mennessään kihloihin 1981. Pari erosi vuonna 1996, ja Diana sai surmansa auto-onnettomuudessa seuraavana vuonna.

Ei kuninkaallinen

Tuleva prinsessa - ja ehkä tuleva kuningatar - on syntyperältään englantilaisittain keskiluokkaa. Katen isä oli alun perin lentäjä ja äiti lentoemäntä. Myöhemmin vanhemmat perustivat menestyksekkääksi osoittautuneen postimyyntiyrityksen, joka tekee kauppaa juhlatarvikkeilla.

Kate on vanhin perheen kolmesta lapsesta. Hän kävi yksityiskouluja, ja hänen sanotaan olleen suosittu tyttö, joka kunnostautui etenkin urheilussa.

Koulun jälkeen Kate päätyi samaan yliopistoon prinssi Williamin kanssa ja opiskeli taidehistoriaa. Pari tutustui ja asusteli jonkun vuoden samassa taloudessa muutaman ystävän kanssa. Seurustelun uskotaan alkaneen vuonna 2003 Katen erottua silloisesta poikaystävästään.

Sekä prinssi että tuleva prinsessa valmistuivat vuonna 2005.

Julkisuuden kirot

Morsian on vuosien saatossa saanut tuta julkisen sanan ylenpalttisen kiinnostuksen ja tullut toistuvasti vertailluksi prinssin äitiin prinsessa Dianaan. Julkisuuden paineen väitetään jopa olleen yksi syy rakastavaisten tilapäiseen välirikkoon vuonna 2007.

Kihlauksen julkistamisen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa elegantiksi ja kauniiksi kehuttu Kate sanoi kuninkaalliseksi ryhtymisessä odottavan hieman pelottavat näkymät.

- Onneksi William on hieno opettaja, toivottavasti hän opastaa minua matkalla, tuleva prinsessa sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Katso Pekko Ylösen juttu

Lue myös:

    Uusimmat