William ja Kate juhlivat uuttavuotta - Lapin kodassa!

Britannian prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen odotettiin viettävän uuttavuotta prinssi Charlesin ja Camillan seurassa skotlantilaislinnassa, mutta brittilehti Daily Mailin mukaan nuori pari juhlikin vuoden vaihtumista lappilaisessa kodassa.

Kuninkaallisten ei kuitenkaan tarvinnut lähteä Lappiin asti. Poronkasvattajan teltaksi kuvailtu, lappilaistyylinen kota oli pystytetty Katen siskon Pippa Middletonin toimesta siskosten vanhempien takapihalle Berkshireen.

Kyseessä ei ollut ihan tavallinen saamelaisasumus, vaan lappilaishenkinen, moderni kanvaspalatsi. Noin 3000 punnalla vuokratussa jättiteltassa on tilaa muun muassa tanssilattialle ja jopa yli 100 juhlijalle.

Lehti kertoo, että eläinten nahasta rakennettu, tiipii-mallinen kota on saamelaisten käyttämä asumus, jossa laitetaan ruokaa ja savustetaan kalaa, ja joka tarjoaa suojaa runsaalta lumelta.

Katen sisar Pippa työskentelee juhlasuunnittelijana, ja on tunnettu villeistä, trendikkäistä pippaloistaan. Daily Mailin mukaan modernit versiot perinteikkäästä kodasta ovatkin kasvattaneet suosiotaan Brittein saarilla esimerkiksi hääjuhlien pitopaikkoina.

(MTV3)

Katso kuvat kodasta Daily Mailin jutusta.

Lue myös:

    Uusimmat