Mainos

Wikileaks: Toimintamme on vastuullista

Yli 200 000 diplomaattisähkettä julkistaneen Wikileaksin tiedottaja painottaa ryhmän toimineen vastuullisesti arkaluontoisissa asiakirjoissa esiintyvien henkilöiden suhteen.

Tiedottaja Kristinn Hrafnsson sanoo ryhmän tutkineen tarkasti asiakirjoissa esiintyvät nimet ja turvanneen heidän henkilöllisyytensä pysymisen salassa.

- Asiakirjoissa esiintyville ihmisille voisi aiheutua haittaa, jos heidän henkilöllisyytensä paljastuisi. Siksi olemme muokanneet asiakirjoja. Olemme toimineet vastuullisesti ja teemme niin jatkossakin, Hrafnsson korostaa.

Hrafnsson pitää perusteettomina vaatimuksia ryhmän perustajan Julian Assangen olinpaikan paljastamiseksi. Hän torjuu perustelut, joiden mukaan Assangen pitäisi läpinäkyvyyden ja avoimmuuden nimissä tulla esiin.

- Tässä on kysymys turvallisuudesta. Julian ja eräät ryhmämme jäsenet ovat saaneet uhkauksia, joten on aivan luonnollista ja ymmärrettävää, että heidän olinpaikkansa pidetään salassa, Hrafnsson toteaa.

Wikileaksin tiedottaja puhui eilen Lontoossa riippumattoman journalismin puolesta toimivan Frontline Clubin keskustelutilaisuudessa.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.