Mainos

Wikileaks auttaa ja suojelee Snowdenia

Vuotosivusto Wikileaks kertoo auttaneensa Edward Snowdenia lähtemään Hongkongista ja löytämään poliittisen turvapaikan "demokraattisessa maassa".

Snowden itse pyysi apua Wikileaksilta, jotta nämä voisivat varmistaa hänen turvallisuutensa.

– Wikileaksin lakitiimi ja minä tahdomme pitää kiinni Snowdenin oikeuksista ja suojella häntä henkilönä. Se mitä on tehty Snowdenille ja Assangelle – jotka ovat tehneet paljastuksia yleisen edun nimissä – on hyökkäys kaikkia ihmisiä kohtaan, Wikileaksin lakiasioiden johtaja ja Julian Assangen lakimies Baltasar Garzon toteaa tiedotteessa.

Yhdysvaltojen verkkotiedusteluohjelmia julkisuuteen vuotanut Snowden on parhaillaan matkalla Hongkongista Moskovaan Aeroflotin koneella, kertoo South China Morning Post -lehti.

Snowdenin odotetaan laskeutuvan Moskovaan neljän paikkeilla iltapäivällä Suomen aikaa.

Presidentti Vladimir Putinin edustajan mukaan Venäjällä ei ole mitään tietoa Snowdenin sijainnista tai suunnitelmista.

South China Morning Post -lehden mukaan Moskova on Snowdenille vain välietappi, ja hän saattaa jatkaa mahdollisesti Islantiin tai Ecuadoriin. Uutistoimisto Interfaxin mukaan lopullinen määränpää saattaa olla Kuuba.

Hongkongin johto on vahvistanut, että Snowden on poistunut Hongkongista vapaaehtoisesti ja laillisesti. Yhdysvaltain pidätysmääräyksen toimeenpanolle ei viranomaisten mukaan löytynyt tarpeellisia perusteita. Yhdysvallat haluaa Snowdenin oikeuden eteen vastaamaan vakoilusyytteisiin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.