Mainos

Wideroos: Valtion kannettava vastuuta tulvatuhoista

Toinen valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroos myönsi tänään ettei tulvavahinkoihin ole tähän mennessä luvattu tarpeeksi suuria korvauksia. Hän lupasi pyrkiä siihen, että valtio kantaa oman vastuunsa vahingoista.

Toinen valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroos vieraili tänään tulvien koettelemilla alueilla Vöyrillä ja Oravaisissa tapaamassa vaurioituneiden kiinteistöjen omistajia.

Viime viikon tuhotulvista pahiten kärsineellä Vöyrillä vedet ovat asettumassa vastahakoisesti uomiinsa. Tänään luotiinkin ensimmäiset katseet tulevaisuuteen kun tulvavahingoista kärsineille järjestettiin yhteinen kyselytilaisuus. Tilaisuudessa epätietoiset vahingonkärsijät saivat kysellä asiantuntijoilta lähitulevaisuuteensa liittyvistä asioista, joista päällimmäiseksi nousi raha.

Omistajien ollessa kyselytilaisuudessa lämmin kesäpäivä kuivatteli vesivahinkoja noin sadassa vöyriläisessä kiinteistössä. Itse tilaisuudessa asukkaiden huolet keskittyivät siihen saadaanko vahingoista korvauksia, kuinka paljon niitä tulee, millä kriteereillä ja milloin.

- Kyllä minä lähden siitä, että yhtälailla kuin muuallakin on korvattu silloin kun on tälaista tapahtunut, niin myöskin tällä aluella tulisi korvata. Kysymys on tietysti siitä, että kuinka paljon korvataan, mutta periaate pitäisi minun mielestä olla selvä, toinen valtiovaranministeri Ulla-Maj Wideroos sanoo.

Vahingot Vöyrillä ja Oravaisissa noussevat useisiin miljooniin euroihin, jotka valtio pyrkii kattamaan lisätalousarvion kautta. Valtion avustuksen maksimimäärä on 80 % vahigoista. Tämä tarkoittaa parhaimassakin tapauksessa sitä, että toimeentulotasosta riippumatta vahingon kärisijän syliin voi kaatua usean kymmenen tuhannen euron laskut. Tällaisissa tapauksessa kunta tulee apuun.

- Tietenkin sosiaalitoimen osalta maksetaan, mikäli sellaista tarvetta esiintyy ja tutkimuksissa todetaan niin, sanoo Vöyrin kunnanjohtaja Gösta Lundström.

Tommy Rehnin talon alapohja on läpimärkä, samoin ulkorakennus. Lasku nousee kymmeniin tuhansiin euroihin. Hän suhtautuu keskutilaisuuden antiin varauksella.

- Paljon luvattiin mutta uskon, että siinä on aika paljon löysää puhetta takana. En usko ennenkuin näen että jotain on tilillä.

Korvausten saaminen venyy parhaimmassakin tapauksessa lähelle vuodenvaihdetta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.