Mainos

WHO: Vaarallinen tuberkuloosin muoto leviää hälyttävästi Euroopassa

Tuberkuloosi leviää Euroopassa hälyttävää vauhtia, varoittaa Maailman terveysjärjestö WHO. Järjestö on erityisen huolissaan keuhkosairauden lääkkeille vastustuskykyisistä muodoista.

WHO:n mukaan Euroopan alueella todetaan vuosittain 80 000 lääkkeille vastustuskykyistä tuberkuloositartuntaa. Tilanne on pahin Venäjällä, Ukrainassa ja Azerbaidzhanissa, mutta tartuntoja on todettu entistä enemmän myös Länsi-Euroopassa.

– Määrä on pelottava ja tilanne on tällä hetkellä hyvin dramaattinen, sanoo pääsihteeri Lucica Ditiu tuberkuloosia vastaan taistelevasta Stop TB -järjestöstä.

Tavalliseen tuberkuloosiin kuolee noin seitsemän prosenttia tartunnan saaneista, lääkkeille vastustuskykyinen muoto tappaa puolet potilaista.

WHO painottaa, että tuberkuloosin nujertaminen nopeasti on välttämätöntä, jos Eurooppa haluaa säästyä ihmishenkien menettämiseltä ja suurilta kustannuksilta. Järjestö on tänään julkaissut ohjelman, jonka avulla se toivoo estävänsä 263 000 lääkkeille vastustuskykyistä tartuntaa Euroopassa vuoteen 2015 mennessä.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.