Mainos

WHO tuomitsi ihmiskloonauksen

Maailman terveysjärjestö WHO on tuominnut ihmisten kloonauksen Geneven yleiskokouksessa antamassaan päätöslauselmassa. Suomen aloitteesta syntynyt päätös pitää kloonaustekniikan käyttöä identtisten ihmiskopioiden luomiseksi eettisesti tuomittavana.

Jatkossa WHO:n asiantuntijaryhmä ryhtyy yhdessä kansainvälisten organisaatioiden, maiden hallitusten sekä ammattijärjestöjen kanssa selvittämään kloonauksen eettisiä, tieteellisiä, sosiaalisia ja oikeudellisia näkökohtia. WHO päättää toimenpiteistä näiden raporttien perusteella.

WHO:n pääjohtaja Hiroshi Nakajima on aiemmin keväällä antamassaan lausunnossa tuominnut ihmisen kloonauksen. Toukokuun 5.-14. päivinä järjestetty yleiskokous olisi kuitenkin ilman Suomen aktiivisuutta käsitellyt kloonausta ainoastaan raportin muodossa.

Ihmisen kloonaus on noussut jälleen esille Dolly-lampaan onnistuneen kloonauksen jälkeen. Euroopassa vallitsee yhteisymmärrys siitä, että oikeus koskemattomaan perimään on ihmisen perusoikeuksia, ja että identtisiä ihmiskopioita ei pidä lähteä tietoisesti luomaan, vaikka se teknisesti osoittautuisikin mahdolliseksi.

Euroopan parlamentti on tänä keväänä vaatinut ihmisten kloonauksen maailmanlaajuista kieltoa. Maailman Lääkäriliitto sopi viime viikolla, että lääkärit pidättäytyvät toistaiseksi vapaaehtoisesti ihmisten kloonaamiseen tähtäävistä toimenpiteistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.