Mainos

WHO toppuuttelee lintuhysteriaa

WHO:n mukaan noin 80 prosenttia Aasian lintuinfluenssa-tartunnoista on varmuudella aiheutunut suorasta kontaktista sairaisiin lintuihin.

Maailman terveysjärjestö WHO muistuttaa, että lintuinfluenssan muuntumisesta ihmiseltä ihmiselle tarttuvaksi ei ole toistaiseksi mitään merkkejä. WHO viittaa lausunnollaan huoleen, jota on aiheuttanut taudin esiintyminen saman perheen jäsenissä.

Indonesian terveysministeri Siti Fadillah Supari arvioi eilen, että taudin esiintyminen useammissa saman perheen jäsenissä saattaa olla merkki taudin muuntumisesta. Jakartalaisessa sairaalassa hoidetaan parhaillaan isää ja poikaa, jotka ovat ilmeisesti molemmat saaneet tartunnan.

WHO:n Indonesian-edustaja Georg Petersen sanoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että toistaiseksi tiedossa on vain yksi selvä tapaus Thaimaasta ja muita mahdollisia tapauksia, joissa perheenjäsenet ovat olleet läheisessä ja suorassa kosketuksessa toisiinsa ja tällöin tartunta on voinut siirtyä ihmiseltä toiselle.

- Tämä ei kuitenkaan ole laaja-alaista ihmiseltä ihmiselle tarttumista, joten se ei merkitse, että virus olisi muuntunut, Petersen korostaa.

Noin 80 prosenttia Aasian lintuinfluenssatartunnoista on Petersenin mukaan varmuudella aiheutunut suorasta kontaktista sairaisiin lintuihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.