Mainos

WHO: Tarttuvat taudit leviävät nopeammin kuin koskaan

Järjestö uskoo, että aidsin kaltaisia uusia, miljoonien ihmisten henkeä uhkaavia sairauksia vastaan joudutaan taistelemaan lähivuosina.

Tartuntatauteja kehittyy nykyään nopeammin kuin koskaan, varoittaa Maailman terveysjärjestö WHO tänään julkistamassaan raportissa. Järjestön mukaan taudit myös leviävät ennätysvauhtia samalla kun niiden hoito on entistä vaikeampaa.

WHO:n mukaan on täysin mahdollista, että lähivuosina joudutaan kamppailemaan uusien aidsin ja sarsin kaltaisten vakavien tartuntatautien kanssa. Järjestön mukaan olisi äärimmäisen naivia tuudittautua uskoon, ettei uusia, miljoonien ihmisten henkeä uhkaavia sairauksia kehittyisi ennemmin tai myöhemmin.

Samaan aikaan myös satoja vuosia vanhat sairaudet kuten influenssa, malaria ja tuberkuloosi kukoistavat. Tämä johtuu usein siitä, että taudit kehittävät uusia muotoja ja antibiootit eivät enää pure lääkkeille vastuskykyisiksi muuttuneisiin taudinaiheuttajiin. Lisäksi terveydenhoito on monesti riittämätöntä.

- Ottaen huomioon kansainvälisen altistuksen näille vaaroille, turvallisuuden parantaminen edellyttää maailmanlaajuista solidaarisuutta, totesi WHO:n pääjohtaja Margaret Chan.

Raportissa todetaan, että tietojen ja osaamisen jakaminen köyhien ja rikkaiden maiden kesken on ratkaisevan tärkeää taltutettaessa tarttuvia tauteja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.