Mainos

WHO: Sars-epidemia saatu hallintaan Kiinan ulkopuolella

Maailman terveysjärjestö arvioi, että sars-kuume on saavuttanut lakipisteensä Kiinan ulkopuolisilla tartunta-alueilla. Vain Kiinassa epidemia näyttää yhä pahenevan.

Sars-epidemia näyttää pahenevan enää Kiinassa.

Maailman terveysjärjestö WHO arvioi, että sars-keuhkokuume ollaan saamassa hallintaa useilla pahimmista tartunta-alueista. WHO katsoo, että sars on saavuttanut huippunsa Kanadassa, Singaporessa, Hongkongissa ja Vietnamissa, mutta ei Kiinassa.

-Näyttäisi siltä, että tauti on saavuttanut huippunsa maaliskuun puolivälissä kaikissa niissä paikoissa, jotka tiedämme paitsi Kiinassa, jossa se on valitettavasti lisääntymässä, sanoi WHO:n edustaja David Heymann.

Maaliskuun puolivälissä ei tosin vielä tiedetty Taiwanin tautitapauksista, muistutti Heymann.

Kiina kertoi tänään, että kahdeksan ihmistä lisää on kuollut sars-tautiin. Lisäksi uusia tartuntoja on yli 200. Kaikkiaan Kiinassa on tähän mennessä kuollut tautiin 139 ihmistä ja tartunnan on saanut yli 3100. Hongkongissa puolestaan kerrottiin viidestä uudesta sars-kuolemasta ja 14 uudesta tartuntatapauksesta. Kuolleita on Hongkongissa nyt 138 ja sairastuneita 1557.

Lisäksi Indonesia ilmoitti tänään ensimmäisestä epäillystä sars-kuolemasta, kun taiwanilainen liikemies menehtyi sairaalassa sarsia muistuttaviin oireisiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)


Suomalaiset matkustavat muita vähemmän sars-alueilla, joten taudin tulo Suomeen on viivästynyt. Maamme sairaalat kuitenkin varautuvat sarsiin.
Katso infektiolääkäri Asko Järvisen (HYKS) ja Jukka Lumion (TAYS) haastattelu
(Huomenta Suomi 28.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.