WHO: Sars-epidemia saatu hallintaan Kiinan ulkopuolella

Maailman terveysjärjestö arvioi, että sars-kuume on saavuttanut lakipisteensä Kiinan ulkopuolisilla tartunta-alueilla. Vain Kiinassa epidemia näyttää yhä pahenevan.

Sars-epidemia näyttää pahenevan enää Kiinassa.

Maailman terveysjärjestö WHO arvioi, että sars-keuhkokuume ollaan saamassa hallintaa useilla pahimmista tartunta-alueista. WHO katsoo, että sars on saavuttanut huippunsa Kanadassa, Singaporessa, Hongkongissa ja Vietnamissa, mutta ei Kiinassa.

-Näyttäisi siltä, että tauti on saavuttanut huippunsa maaliskuun puolivälissä kaikissa niissä paikoissa, jotka tiedämme paitsi Kiinassa, jossa se on valitettavasti lisääntymässä, sanoi WHO:n edustaja David Heymann.

Maaliskuun puolivälissä ei tosin vielä tiedetty Taiwanin tautitapauksista, muistutti Heymann.

Kiina kertoi tänään, että kahdeksan ihmistä lisää on kuollut sars-tautiin. Lisäksi uusia tartuntoja on yli 200. Kaikkiaan Kiinassa on tähän mennessä kuollut tautiin 139 ihmistä ja tartunnan on saanut yli 3100. Hongkongissa puolestaan kerrottiin viidestä uudesta sars-kuolemasta ja 14 uudesta tartuntatapauksesta. Kuolleita on Hongkongissa nyt 138 ja sairastuneita 1557.

Lisäksi Indonesia ilmoitti tänään ensimmäisestä epäillystä sars-kuolemasta, kun taiwanilainen liikemies menehtyi sairaalassa sarsia muistuttaviin oireisiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)


Suomalaiset matkustavat muita vähemmän sars-alueilla, joten taudin tulo Suomeen on viivästynyt. Maamme sairaalat kuitenkin varautuvat sarsiin.
Katso infektiolääkäri Asko Järvisen (HYKS) ja Jukka Lumion (TAYS) haastattelu
(Huomenta Suomi 28.04.2003)

Lue myös:

    Uusimmat