Mainos

WHO poisti Kiinan alueita matkustusrajoituslistalta

Maailman terveysjärjestö WHO on ilmoittanut poistavansa matkustusvaroitukset neljän Kiinan alueen osalta. Pääkaupunki Peking ja Taiwan pysyvät yhä vältettävien matkustuskohteiden listalla.

Järjestö poistaa rajoitukset Hebein ja Shanxin maakuntien, Keski-Mongolian alueen ja Tianjinin kaupungin osalta. WHO:n mukaan näiden alueiden sars-tilanne on helpottanut huomattavasti.

Kiinassa on ollut sars-tartuntoja eniten maailmassa. sars-keuhkokuume-epidemiaan on menehtynyt yhteensä 343 ihmistä, sairastuneita on yli 5300.

Sars-epidemia näyttää hellittävän otettaan. Aikaisemmin päivällä WHO:n raportoi, että taudin leviäminen on saatu pysäytettyä myös Kiinassa muttei vielä kokonaan Taiwanissa.

WHO:n asiantuntija Hitoshi Oshitani kertoi Manilassa, että tilanne vaatii toistaiseksi tiivistä seurantaa. Hänen mukaansa tartuntojen määrä on kuitenkin laskenut merkittävästi.

Eilen raportoitiin vain seitsemän uutta sars-tapausta, yksi Kiinassa, Kanadassa sekä Taiwanissa ja neljä Yhdysvalloissa. Oshitani korosti, että tartuntojen määrä voi kääntyä vielä uuteen nousuun. Hän mainitsi erityisesti Taiwanin maana, jossa epidemiaa ei ole saatu aisoihin.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.