Mainos

WHO: Pohjois-Korean terveydenhuolto pettämässä

Luonnonkatastrofien runteleman Pohjois-Korean kuolleisuus on noussut 35 prosentilla. Maailman terveysjärjestö WHO pelkääkin, että maan terveydenhoitojärjestelmä tulee pettämään lähivuosina.

Pohjois-Korean vaikeat ilmasto-olot yhdistettynä aliravitsemukseen ja elintarvikepulaan sekä huonoon hygieniaan ja energiaongelmiin ovat nostaneet maan kuolleisuuden huolestuttavalle tasolle: kun muutama vuosi sitten tuhatta ihmistä kohden kuoli 6,8 ihmistä, luku on noussut 9,3:een.

Lisäksi maan talous on vakavissa vaikeuksissa Neuvostoliiton hajottua.

WHO:n pääjohtaja Gro Harlem Brundtland, Norjan entinen sosiaalidemokraattinen pääministeri, avasi maanantaina WHO:n pysyvän toimiston Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa. Vierailtuaan sairaaloissa ja terveysasemilla kaupungissa ja maaseudulla hän totesi, että Pohjois-Korean sairaaloilla on puutetta lähes kaikesta, mm. lääkkeistä, laitteista, juoksevasta vedestä ja sähköstä.

Brundtland valvoi Pohjois-Koreassa WHO:n ensimmäisen tuberkuloosilääkelähetyksen luovutusta. Yli 30 000 pohjoiskorealaista sairastaa tuberkuloosia. Myös malariatartunnat ovat lisääntyneet maassa huomattavasti.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.