WHO:n kokous pohtii akryyliamidia

Maailman terveysjärjestön WHO:n kokous pohtii tällä viikolla akryyliamidiin liittyviä terveysriskejä. Yli kaksikymmentä alan asiantuntijaa on koolla Genevessä huomisesta torstaihin.

Syöpää aiheuttavasta akryyliamidista nousi kohu huhtikuussa, kun ruotsalaiset tutkijat havaitsivat, että ainetta voi olla runsaasti monissa peruselintarvikkeissa. Korkeita pitoisuuksia mitattiin perunalastuista, ranskanperunoista ja aamiaismuroista, mutta myös näkkileivästä.

WHO:n mukaan nykytietämys ei riitä sen arvioimiseen, kuinka akryyliamidipitoinen ruoka vaikuttaa ihmisen terveyteen. Tämänviikkoisen kokouksen osanottajien tarkoituksena onkin vaihtaa kokemuksia ja laatia yhteisiä suosituksia.

(STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat