Mainos

WHO: Matkustamista ei pidä lopettaa sarsin takia

WHO:n asiantuntijan mukaan matkustamista ei pitäisi lopettaa sarsin takia. Hän sanoo, että sars vaikuttaa tarpeettoman kileteisesti talouteen, turismiin ja kauppaan.

Maailman terveysjärjestö WHO on huolissaan sars-epidemian aiheuttamasta liiallisesta hysteriasta. WHO:n asiantuntijan mukaan matkustamista ei pitäisi lopettaa, sillä tauti ei leviä helposti. Hänen mukaansa kasvosuojainten käyttö kaduilla on liioittelua.

Osasyy WHO:n lieventyneeseen kantaan on se, että eilinen vaikuttaa olleen käännekohta useassa sars-maassa. Uusia tautitapauksia tuntuu ilmaantuvan enää Kiinassa, sekä yksittäistapauksia siellä täällä.

WHO suosittaa kuitenkin edelleen välttämään matkustusta Pekingiin, Hongkongiin ja Torontoon epidemian takia.

Kaakkois-Aasian maat kokoontuvat puimaan sars-tilannetta


Aasian valtioiden johtajat kokoontuvat tänään Thaimaan Bangkokiin puimaan sars-tilannetta. Kaakkois-Aasian maiden järjestön Aseanin järjestämään kokoukseen osallistuu myös Kiinan pääministeri Wen Jiabao.

Kokouksessa etsitään keinoja, joilla voitaisiin puuttua sars-epidemian leviämiseen. Ennakkoon maiden odotetaan sopivan muun muassa raja-asemilla tehtävistä seulonnoista ja joukkotarkastuksista.

Kiinasta liikkeelle lähteneeseen sars-tautiin on tähän mennessä kuollut ainakin 331 ihmistä eri puolilla maailmaa. Kaakkois-Aasiassa epidemiaa on luonnehdittu alueen vahingollisimmaksi kriisiksi sitten vuosien 1997-1998 laman.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 29.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.