Mainos

WHO: Lisätutkimuksia kissojen lintutautitartunnoista

Lintuinfluenssan saaneiden itävaltalaiskissojen jatkotutkimuksissa virus oli kadonnut. WHO:n mukaan nyt on selvitettävä, kuinka pitkään kissa voi kantaa virusta oireettomana ja onko virus kenties muuttunut.

Lintuinfluenssan saaneet itävaltalaiskissat näyttävät voittaneen viruksen omin avuin, maan terveysviranomaiset tiedottivat tänään. Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijat varoittivat, että kissojen vastustuskyky voi nopeuttaa viruksen leviämistä, jos myös terveenoloinen kissa voi tartuttaa tautia.

Kolmen Grazin kaupungissa sijaitsevassa löytöeläintalossa asuneen kissan syljestä löydettiin viikonloppuna lintuinfluenssaviruksen ihmiselle vaarallista H5N1-muotoa, mutta jatkotesteissä virus oli kadonnut. Sairas joutsen oli tartuttanut viruksen 14:ään löytöeläintalossa eläneeseen lintuun, jotka kaikki kuolivat. Virusta kantaneet kissat eivät saaneet oireita.

Lintuinfluenssavirus aiheuttaa linnuissa oireita nopeasti, usein surmaten kokonaisia parvia kahdessa vuorokaudessa. WHO:n influenssaohjelman tutkijan Michael Perduen mukaan nyt on selvitettävä, kuinka pitkään kissa voi kantaa virusta oireettomana ja onko virus kenties muuttunut.

Kolmen kissan on kerrottu kuolleen lintuinfluenssaan Saksassa Rügenin saarella. Uutinen sai sadat saksalaiset kissanomistajat luovuttamaan lemmikkinsä löytöeläintaloille.

(MTV3-STT-Reuters-APA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.