Mainos

WHO: Lintuinfluenssa on saattanut tarttua ihmisestä toiseen

Kiinassa perheen poika kuoli lintuinfluenssaan maanantaina. Nyt virus on löydetty myös hänen isältään.

Kiinan terveysministeriö ilmoittaa todenneensa H5N1-lintuinfluenssavirusta saman perheen kahdelta jäseneltä. 24-vuotias kiinalaismies kuoli lintuinfluenssaan maanantaina. Tänään vahvistui, että tauti on tarttunut myös hänen 52-vuotiaaseen isäänsä.

Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa, ettei ihmisestä toiseen tapahtuneen tartunnan mahdollisuutta voida sulkea pois. Järjestön mukaan on silti myös mahdollista, että isä ja poika ovat saaneet tautitartunnan joko samalta tai kahdelta eri linnulta.

Uutistoimisto Xinhua kertoi alkuviikosta, ettei lintuinfluenssaan kuollut mies ollut kuitenkaan käsitellyt siipikarjaa ennen tartuntaa. Tartuntatavan tutkimista jatketaan.

Tapaukset, joissa lintuinfluenssa on tarttunut ihmisestä toiseen, ovat hyvin harvinaisia. WHO:n tietoon tapauksia on tullut yhteensä kolme, Vietnamissa, Kambodzhassa ja Indonesiassa.

Kansainvälinen tutkijaryhmä varoitti hiljattain, että lintuinfluenssavirus H5N1 on muuntunut helpommin ihmiseen tarttuvaksi. Tutkijoiden mukaan erityisesti Afrikassa ja Euroopassa kiertävät virukset ovat muuntuneet sellaisiksi, että ne saattavat pian alkaa levitä ihmisestä ihmiseen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.