Mainos

WHO kiirehtii ebolarokotteita – useita rokoteita jo suunnitteilla

Maailman terveysjärjestö WHO haluaa kiirehtiä ebolarokotteiden kehitystä ja käyttöönottoa. 

Järjestön mukaan satojentuhansien rokotteiden pitäisi olla käyttövalmiita Länsi-Afrikassa ensi vuoden puoleen väliin mennessä.

WHO vahvisti tänään, että kaksi rokotetta on jo kliinisessä testauksessa ihmisillä ja ainakin viisi muuta kokeellista ebolarokotetta on jo kehitteillä. Näiden rokotteiden testaus alkaa ensi vuonna. 

– Meillä pitäisi olla käytössä muutama satatuhatta annosta rokotetta ensi kesäkuuhun mennessä. Se voi olla 200 000 annosta rokotetta, tai vähän yli tai ali, WHO:n apulaisjohtaja Marie-Paule Kieny kertoi tiedotustilaisuudessa.

WHO kertoi eilen, että ebolaan on kuollut maailmanlaajuisesti jo yli 4900 ihmistä. Sairastuneita on pahimmilla epidemia-alueilla Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa lähes 10 000.

Tuoreen tutkimuksen mukaan pelkästään Liberiassa ebola voisi tappaa jopa 90000 ihmistä joulukuun puoleenväliin mennessä, ellei taudin vastaiseen työhön laiteta pikaisesti lisäpuhtia.

Lääketiedelehti Lancetissa julkaistun tutkimuksen mukaan tautiin voisi sairastua yli 170000 ihmistä vuoden loppuun mennessä.  

Yli puolet ebolakuolemista on rekisteröity Liberiassa.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.