Mainos

WHO: Euroopalla hyvät mahdollisuudet torjua lintuinfluenssa

Euroopasta on löydetty ihmiselle vaarallista H5N1-virusta neljästä maasta: Britanniasta, Romaniasta, Venäjältä ja Turkista.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan Euroopalla on hyvät mahdollisuudet taistella tappavaa lintuinfluenssaa vastaan, mutta omahyväisyyteen ei kuitenkaan ole varaa. Euroopasta on WHO:n mukaan tähän mennessä löydetty ihmiselle vaarallista H5N1-virusta neljästä maasta: Britanniasta, Romaniasta, Venäjältä ja Turkista.

Kroatiassa odotellaan yhä tuloksia kahdesta virusepäilytapauksesta. Kuolleista villijoutsenista on löydetty H5-virusta, mutta jatkotutkimukset ovat yhä kesken.

-Euroopan ei ole syytä tuudittautua tällä kertaa omahyväisyyteen -- ja Euroopalla on erinomaiset mahdollisuudet saada virus kuriin, sanoi WHO:n Euroopan-toimiston johtaja Gudjon Magnusson.

Unkarissakin tutkitaan edelleen viikonvaihteessa kuolleina löydettyjä kyyhkysiä. Eläinlääkintäviranomaisten mukaan linnut ovat kuitenkin todennäköisesti kuolleet syötyään liikaa auringonkukan siemeniä.

-Kyyhkysillä oli vatsassaan paljon auringonkukan siemeniä, jotka ovat vaarallisia, eläinlääkäri Csaba Farle kertoo.

Ihmiselle vaarallista viruskantaa on sen sijaan tavattu nyt jo toisellakin alueella Euroopan puoleisella Venäjällä. Viranomaisten mukaan H5N1-virusta on tavattu joissakin kanalintunäytteissä Tambovissa Keski-Venäjällä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.