Mainos

WFP vetoaa kansalaisiin nälänhädän lopettamiseksi

YK:n alainen Maailman ruokaohjelma WFP vetoaa yksittäisiin maailman kansalaisiin helpottaakseen nälkäänäkevien ahdinkoa.

Valtioiden jakamat avustukset järjestölle ovat hiipuneet maailmanlaajuisen taantuman johdosta. Nyt WFP toivoo tavallisten kansalaisten lähtevän mukaan omantunnon talkoisiin pienellä summalla. Tänään aukeavilla internetsivuilla pyydetään kansalaisia lahjoittamaan yksi euro hädänalaisille.

YK:n ruokaohjelman puhemies Josette Sheeran kertoo, että jos miljardi ihmistä tekee näin, saadaan järjestön mukaan aikaan summa, jolla voidaan lopettaa nälänhätä maailmassa.

- Ohjelman tämän vuoden budjetiksi on laskettu 3,7 miljardia dollaria, mikä on toiseksi suurin järjestön historiassa. Se ei kuitenkaan riitä auttamaan kaikkia maailman huminataaristen kriisien uhreja.

Järjestön mukaan yli miljardi ihmistä kärsii erilaisten kriisien aiheuttamasta vakavasta puutteesta. Afrikan sarven alueelle on ennustettu pahinta kuivuutta vuosiin. Lisäksi Filippiinien tulvat ja Pohjois-Pakistanin konflikti lisää apua tarvitsevien määrää merkittävästi.

Lahjoituksen voi tehdä osoitteessa http://www.wfp.org/1billion

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.