Mainos

WEU:n ja EU:n yhteistyötä tiivistetään

Länsi-Euroopan unionin WEU:n ja EU:n yhteistyötä tiivistetään Suomen ja Ruotsin laatiman mallin pohjalta. Malli esitettiin EU:n perussopimuksen uudistamista käsitelleessä hallitustenvälisessä konferenssissa.

WEU:n eli EU:n puolustusyhteisön ulko- ja puolustusministerit hyväksyivät tänään WEU:ssa tarkkailijoina oleville liittoutumattomille maille nykyistä aktiivisemman roolin. Päätös merkitsee, että Suomea ja Ruotsia kohdellaan WEU:n täysjäseninä, kun EU pyytää WEU:ta panemaan toimeen sotilaallisia kriisinhallintaoperaatioita tai ryhtymään humanitaarisiin pelastustoimiin.

Ulkoministeri Tarja Halonen totesi Erfurtin ministerikokouksessa Saksassa, että Suomi on ponnistellut lujasti näyttääkseen, että liittoutumatonkin maa voi olla merkittävä toimija turvallisuuspolitiikassa. Halosen mukaan Suomi on nyt saanut oikeuden käyttää puheenvuoroja ja tehdä esityksiä WEU:ssa samaan aikaan, kun yhteistyötä Naton kanssa syvennetään. Suomen Nato-jäsenyys ei ole kuitenkaan yhtään lähempänä, Halonen vakuutti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.