Mainos

Westerbackin ryöstetyt kellot löytyivät

Poliisi on löytänyt helmikuussa ryöstetyn helsinkiläisen kultaliikkeen arvosaaliin. Parikymmentä arvokelloa oli kätketty keskelle metsää.

Valvontakameroilla oli jutun tutkinnassa suuri merkitys. Valvontakamerat tallensivat ryöstöhetken Helsingin keskustan vanhassa kauppakäytävässä helmikuun alussa. Kamera tallensi, miten ryöstäjät pakenevat paikalta. Jälkimmäinen ryöstäjistä ampuu peräänsä varoituslaukauksen.

Varoituslaukaus ei onneksi osunut ihmisiin. Saaliikseen ryöstäjät saivat kelloja 120 000 euron arvosta ja nyt, kuukautta myöhemmin, ne päätyivät vihdoin poliisin käsiin. Kellot löytyivät ylöjärveläisestä metsästä, tekijän sukulaisen mailta.

Rikoskomisario Seppo Sillanpää Helsingin poliisista kertoo, että kellot oli kaivettu lumeen ja suojattu hyvin muun muassa muoveilla. Kellot oli lisäksi kätketty kaatuneen puun katveeseen.

Ryöstösaaliita ei saada takaisin kovinkaan usein. Sillanpään mukaan saaliista saadaan useimmiten takaisin vain rippeitä, ja niitäkin harvoin.

Valvontakamerat usein apuna

Valvontakamerat ovat usein avuksi ryöstöjen selvittämisessä. Poliisi käyttää niitä myös ennaltaehkäisevästi. Liikkeenharjoittaja voi tarvittaessa esimerkiksi toimittaa nauhan poliisille, jos epäily ryöstösuunnitelmasta on herännyt.

- Jos siellä liikkeessä on käynyt monta kertaa epäilyttäviä tyyppejä, niin liikkeenharjoittaja voi toimittaa sen nauhoitteen meille tänne tarkempaan syyniin, sanoo Sillanpää.

Ennakkotarkastuksista on ollut myös hyötyä, ei tosin tämän tapauksen yhteydessä.

- Siinä paljastuu tällainen etukäteistarkkailu ja etenkin nyt kun nämä eestiläiset ovat innostuneet ryöstämään kultaliikkeitä. Ja heillä on tapana tehdä hyvinkin tarkka ennakkovalmistelu ryöstöihin, kertoo Sillanpää.

Tämän ryöstön kellot päätynevät kuitenkin vakuutusyhtiölle pienten vaurioiden vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.