Mainos

Westerbackin kelloryöstö tallentui videolle

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Westerbackin kultaliikkeen joulukuussa ryöstäneet miehet kolmen vuoden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Teon suunnittelijalle lankesi kolme ja puoli vuotta vankeutta. Nuori virolaismies otti päävastuun teosta tänään käsitellyssä oikeusistunnossa. Hän kertoi teon motiiviksi kertyneet velat, joihin hän tarvitsi rahaa.

Syyttäjän näkemyksen mukaan teko vaikutti jossain määrin tilaustyöltä.

Syyttäjä luopui törkeästä tekomuodosta, sillä eteläsatamassa mereen heitettyä tekovälinettä ei ole löydetty. Syyttäjän mukaan oikeaa starttipistoolia muistuttava ase on tiettävästi ollut aidosta aseesta tehty jäljiltelmä.

- Tekijätkin tietävät sen, että jos käytetään oikeaa asetta, nimikkeenä on törkeä ryöstö ja rangaistus on olennaisesti korkeampi, syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen kuvasi.

Yksi mies tuomittiin lisäksi törkeästä kätkemisrikoksesta yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Oikeudessa hän kiisti tienneensä, että hänen asunnolleen ryöstön jälkeen tuotu kassi sisälsi ryöstösaaliin.

Westerbackin kultaliikkeeseen joulukuussa tehty kelloryöstö tallentui valvontakameroille, joka nähtiin myös oikeussalissa. Videolla kolme virolaismiestä astuu liikkeeseen ja pakottavat oikeaa starttipistoolia muistuttavalla aseella uhaten asiakkaan ja henkilökunnan maahan. Ryöstäjät saivat saaliikseen arvokelloja 177 940 euron arvosta.

Tekijät jäivät kiinni Helsingin keskustassa sijaitsevien lukuisten valvontakameroiden ansiosta. Ryöstösaalis ehdittiin poliisin näkemyksen mukaan toimittaa pois maasta ja se on edelleen kateissa.

Katso kihlakunnansyyttäjä Juha-Mikko Hämäläisen haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.