Mainos

Westendorp uhkaa Bosnian serbejä pakotteilla

Bosnian rauhansopimuksen määräysten toteuttamista valvova Carlos Westendorp on varoittanut Bosnian serbejä pakotteista, jos nämä eivät suostu yhteistyöhön kroaattien ja muslimien kanssa maan yhtenäistämiseksi.

Westendorp asetti toimiin ryhtymisen takarajaksi huomisen. Hän sanoi tiistaisessa kirjeessään Bosnian presidenttineuvoston serbijäsenelle Momcilo Krajisnikille, että mm. yhteisestä kansalaisuudesta ja passilaeista on sovittava. Alkuperäinen takaraja oli elokuun alku.

Tänään ei tiedetty, millaisia pakotteita Westendorp suunnitteli. Diplomaattien mukaan niitä voitaisiin soveltaa joko Bosnian serbeihin tai koko Bosniaan.

Sfor-joukot pysyivät poliisiasemilla

Naton johtamat vakautusjoukot eli Sfor-joukot jatkoivat tänään viiden poliisiaseman vartiointia serbien asuttamassa Banja Lukassa. YK:n poliisi selvitti poliisiasemilta löytyneiden aseiden alkuperää ja todisteita mahdollisista ihmisoikeusloukkauksista. Sfor-joukot tulivat panssaroituine ajoneuvoineen poliisiasemille eilen. Ne aikovat poistua vasta, kun YK-poliisi on saanut tehtävänsä päätökseen.

Serbipoliiseista suurin osa palasi eilen asemille. Poliisien paluuta pidettiin tärkeänä sen vuoksi, että mahdollinen entiselle presidentille Radovan Karadzicille uskollisten poliisien vallankaappaus estyi. Karadzicin ja Bosnian serbiosan presidentin Biljana Plavsicin valtataistelu alkoi viime kuussa.

Saksa tukee Plavsicia

Saksan hallitus tukee Plavsicia Bosnian serbien valtataistelussa, kerrottiin tänään Jugoslavian pääkaupungissa Belgradissa. Saksan ulkoministeriön korkea virkamies neuvotteli tänään Belgradissa ja vaati Jugoslaviaa vaikuttamaan Bosnian serbien valtataistelun päättämiseen
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.