Mainos

Wessberg: Digiverkko rakennetaan suunnitellusti

Ylen toimitusjohtaja Arne Wessberg sanoo, että digiverkko rakennetaan lähetysten aloitusajankohdan siirtämisestä huolimatta.

Yleisradion toimitusjohtaja Arne Wessbergin mukaan verkkoyhtiö Digita rakentaa digiverkon suunnitellussa aikataulussa, vaikka digitaalisten lähetysten aloittamisajankohtaa siirrettäisiinkin myöhemmäksi. Wessberg perustelee aikataulua sillä, että Digitaa sitovat jo alihankkijoiden kanssa tehdyt toimitussopimukset ja että digilähetysten viivästyttämisellä avattaisiin vain pelitilaa useiden teknisten järjestelmien markkinoille.

Kauppalehden haastattelema Wessberg muistuttaa, että digiverkkoa rakennetaan koko ajan, ja esimerkiksi tarvittavista 38 lähetinasemasta kymmenen on jo tilattu. Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen ja kulttuuriministeri Suvi Linden ovat väläytelleet mahdollisuutta viivästyttää lähetysten alkamisajankohtaa, koska digilähetysten katsomisessa tarvittavien laitteiden saaminen myyntiin venyy todennäköisesti ensi kesään.

Wessbergin mukaan lähetysten aloittamispäivää voi hienosäätää vain muutamalla kuukaudella, koska pitkä viivytys voisi ajaa Suomen Ruotsin ja Norjan kaltaiseen järjestelmien kaaokseen, jossa tietyllä tekniikalla voi katsoa vain osaa ohjelmista. Heinonen saa tällä viikolla selvityksen siitä, milloin digi-tv:n katsomiseen tarvittavat laitteet ovat kuluttajien saatavilla.

Yleisradion televisiotoimialan johtaja Heikki Lehmusto arvioi haastattelussa, että digilähetysten tuntuva viivästyminen tulisi kalliiksi useille kymmenille digitelevisioalan ohjelmistoyrityksille. Tämä johtuu siitä, että pienet ja keskisuuret tietotekniikkayritykset ovat mitoittaneet henkilöstönsä ja taloudelliset panoksensa luottaen siihen, että digilähetykset aloitetaan sovitussa aikataulussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.